عصاره ترکیب آووکادو و سویا که اغلب با نام ASU شناخته می شود، عصاره ای طبیعی از میوه آووکادو و سویا است که به عنوان مکمل دارویی برای درمان  بیماری های التهابی مفاصل مانند اوستئوآرتریت استفاده می شود .

این ترکیب به فرم های مختلف دارویی مانند کپسول، سافت ژل و قرص وجود دارد. دوز 300 روزانه این ترکیب برای درمان و کاهش علایم این بیماری پیشنهاد می شود.

چاقی و یا آسیب فیزیکی ، به غضروف آسیب می‌زند. این آسیب، سلول‌های غضروف را فعال کرده و این سلولها به جای ترمیم، موادی ترشح می‌کنند که منجر به تخریب بیشتر بافت حمایت کننده غضروف می‌شود.همچنین آسیب غضروف بر استخوان زیرین آن نیز تأثیر گذاشته و ملتهب می‌گردد. تکه‌های ریزی از غضروف تخریب‌شده می‌توانند به فضای مفصل بریزند و پوشش داخلی مفصل این تکه‌ها را به عنوان یک جسم خارجی شناسایی کرده و یک واکنش التهابی شدید اتفاق می افتد.

این اثر باعث ترشح حجم عظیمی از مواد التهابی شده و به غضروف حمله می کنند و باعث تخریب بیشتر آن می‌شوند.

عصاره آووکادو و سویا می تواند با مهار آنزیم های التهابی باعث کاهش درد و التهاب در بافت آسیب دیده شود .

همچنین در تحقیقات بالینی این عصاره بهبود تغییرات بافت پاتولوژیک ، کاهش التهاب و کند شدن روند بیماری های التهابی مفاصل را ثابت می کند. با توجه به اینکه برای درمان بیماری استئوآرتریت در زانو و لگن، داروهای ضد التهابی استروئیدی تجویز میگردد و این دسته از داروها شامل عوارضی مانندضعف عضلانی، پوکی استخوان و عوارض پوستی می باشند، در گروه های مصرف کننده ترکیب آووکادو و سویا، نیاز بیماران به دریافت ضدالتهاب های غیراستروئیدی کاهش 50 درصدی را نسبت به گروهی که از این ترکیب استفاده نمیکردند، نشان می دهد.

 

اثر ASU بر خشکی مفاصل

اگریکان با حمایت از غضروف، مقاومت در برابر فشار را افزایش می دهد.کمبود این ماده باعث خشکی غضروف و تشدید علایم اوستئوآرتریت و آرتروز می شود . کلاژن نیز استحکام مفاصل را افزایش می دهد.  بر اساس نتایج آزمایشگاهی بین سال های 2000 تا 2022 ،عصاره آووکادو و سویا می تواند عناصری مانند اگریکان و کلاژن را در بافت ها افزایش دهد و باعث  انعطاف پذیری بیشتر در مفاصل  گردد.

محصول آوسوی شرکت بنیان سلامت کسری با جذب و اثرگذاری بالا حاوی 300 میلی گرم از عصاره ASU بوده که در بسته بندی 15 و 20 عددی قابل عرضه می باشد.

 

منابع : 

https://www.frontiersin.org/journals/veterinary-science/articles/10.3389/fvets.2024.1473688/full

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31328413/