بدن برای ساختن هموگلوبین (پروتئین حاوی آهن در گلبول های قرمز خون) نیاز به آهن دارد. هموگلوبین خون به انتقال اکسیژن در جریان خون و رساندن آن به بافتها و سلولهای بدن کمک می کند. بدون هموگلوبین، بدن تولید گلبول های قرمز سالم را متوقف می کند. بدون آهن کافی، عضلات، بافت ها و سلول های کودک شما اکسیژن لازم را دریافت نمی کنند.
با محصول خوراکی حاوی آهن و چندین ویتامین مهم دیگر برای کودکان ، آدزوفر آشنا شوید!
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند دارای ذخایر آهن خاص خود هستند و معمولا شش ماه اول از شیر مادر به مقدار کافی آهن دریافت می کنند، در حالی که نوزادان تغذیه شده با شیر خشک به طور معمول مکمل تقوبتی آهن دریافت می کنند. اما هنگامی که نوزاد شما بزرگتر می شود و از غذاهای جامد تغذیه می کند، ممکن است منابع غذایی او آهن مورد نیاز بدنش را تامین نکند. این امر آنها را در معرض کمبود آهن کمبود قرار می دهد. کمبود آهن می تواند رشد کودک شما را مختل کند. همچنین ممکن است بروز اختلالات زیر شود:
- بروز مشکلات در یادگیری
- تاخیر در یادگیری مهارت های حرکتی
- ضعف عضلانی
وجود مقدار کافی آهن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و کمبود آن منجر به افزایش دفعات ابتلا به سرماخوردگی، آنفولانزا و عفونت بدن می شود.
آیا فرزند من به مکمل آهن نیاز دارد؟
کودکان باید آهن و ویتامین های مورد نیاز خود را از طریق رژیم متعادل و سالم دریافت کنند. نمونه هایی از مواد غذایی با آهن زیاد شامل: گوشت قرمز، از جمله گوشت گاو، جگر، بوقلمون، مرغ، ماهی، غلات غنی شده از جمله بلغور جو دوسر، سبزیجات برگ سبز تیره مانند کلم، کلم بروکلی و اسفناج، لوبیا و آلو. برخی از کودکان در معرض خطر کمبود آهن هستند و نیاز به دریافت مکمل دارند. در صورتی که فرزند شما دارای شرایط زیر باشد ممکن است در معرض کمبود آهن قرار گرفته و نیاز به دریافت مکمل آهن دارد:
- بی نظمی در تغذیه (ناخنک زدن به غذا) و بی اشتهایی
- کودکانی که غذاهای گیاهی را بیشتر دوست دارند
- شرایط پزشکی که از جذب مواد مغذی جلوگیری می کند، از جمله بیماری های روده ای و عفونت های مزمن
- وزن کم هنگام تولد و نوزادان نارس
- کودکان متولد شده توسط مادران دچار کمبود آهن
- بچه هایی که شیر گاو را بیش از حد مصرف می کنند
- قرار گرفتن در معرض سرب
- ورزشکاران جوان که اغلب ورزش می کنند
- نونهالان و نوجوانانی که در سن بلوغ و رشد قرار دارند
پزشک متخصص فرزند شما را معاینه می کند و در صورتی که علائم زیر را تشخیص دهد، مکمل آهن را تجویز می کند:
- مشکلات رفتاری
- از دست دادن اشتها
- ضعف
- افزایش تعریق
- گرایش به خاک خوردن
- عدم رشد کافی در بازه ی زمانی مورد انتظار
فرزند من به چه مقدار آهن نیاز دارد؟
آهن یک ماده مغذی بسیار مهم برای کودک نو پای در حال رشد است. مقدار دوز مصرفی روزانه توصیه شده برای آهن از نظر سن متفاوت است:
سنین 1 تا 3 سال: 7 میلی گرم در روز
سنین 4 تا 8 سال: 10 میلی گرم در روز
آهن بیش از حد می تواند سمی باشد. کودکان زیر 14 سال نباید بیش از 40 میلی گرم در روز مصرف کنند.
5 نوع مکمل ایمن آهن برای کودکان
مکمل های آهن برای کودکان به صورت قرص ها یا فرمول های مایع موجود است که به طور خاص برای کودکان ساخته شده است. شما می توانید مکمل های آهن را به فرم های زیر و با تجویز پزشک مصرف کنید:
- قطره های مایع
مکمل های مایع خوب عمل می کنند زیرا بدن می تواند به راحتی آنها را جذب کند. شیشه قطره معمولا دارای قطره چکان با نشانه گذاری بر روی لوله قطره ای برای نشان دادن تعداد قطرات براساس میلی گرم تهیه می شود. شما می توانید مایع را مستقیما در دهان فرزندتان بچکانید. پس از مصرف مکمل های قطره آهن، برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان فرزندتان می توانید دهان و زبان او را با آب شستشو دهید.
- شربت
استفاده از مکمل آهن به فرم شربت آسان است و شما می توانید به کمک اندازه گیری با قاشق، از میزان مصرف اطمینان یابید.
- مکمل جویدنی
اگر شما نمی خواهید از فرم شربت و قطره استفاده کنید، می توانید مکمل جویدنی را امتحان کنید. طعم آنها شیرین و مصرف آنها آسان است و به طور معمول حاوی ویتامین های مورد نیاز فرزندتان است.
- آب نبات
کودکان آبنبات ها را به علت طعم خوشایندشان دوست دارند و از سویی دیگر مصرف این آب نبات های حاوی آهن، ایمن و بدون خطر است. با این حال بهتر است والدین مراقب باشند آب نبات ها در دسترس کودکان قرار نگیرد. زیرا مصرف زیاد آنها موجب پوسیدگی دندانها می شود.
- پودر
مکمل پودر آهن می تواند با غذاهای مورد علاقه ی کودک شما مانند بلغور جو، پوره سیب زمینی یا دسر سرد مخلوط شود.
محصول لیپوزوفر قطره، ساخت شرکت بنیان سلامت کسری، حاوی 7 میلی گرم آهن به فرم لیپوزومال ویژه مصرف نوزادان و کودکان است.